Yaşar İyileblebici Lokum
Kar Lokumu   Tüm Tarifler

 

Malzemeler: 1 kg süt, 9 yemek kaşığı şeker, 8 yemek kaşığı tepeleme(abartmayın ama) un, 2 adet muz (ben de yoktu kullanmadım), 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı sakız reçeli (Bulamazsanız Damla Sakızı atın içine 1 kaç tane), 1/2 paket margarin
 
Yapılışı:
Yağ ile unu hafifçe kavuralım (şöyle un çürümüş gibi olsun sadece) sütünü hızlıca karıştırarak ,ağır ağır ekleyelim.
Kaynayınca altını kısalım ve vanilya, sakız reçeli ilave edelim.
10 dakika mixerle çırpalım.
Fincanları suda çalkalayıp içine dolduralım
Üzerlerine muz dilimleri batıralım
Buzdolabında 2-3 saat bekletelim
Fincanlarıın üzerine su koyup sonra hemen suyu dökelim.
Islattığımız bıçakla kenarlarını hafif çevirip ters çevirerek muhallebiyi çıkaralım
Birer porsiyonluk tekerlek dilimleyelim
Bolca hindistan cevizi koyduğumuz tabakta her tarafını bulayalım...
Süsleyerek servis yapalım..
Afiyet olsun.