Yaşar İyileblebici Lokum
Muzlu Lokum   Tüm Tarifler

 

Malzemeler: 1 kg süt, 9 yemek kaşığı şeker, 7 yemek kaşığı un (tepeleme), 150 gr margarin veya tereyağı, 1 paket vanilya, Yaklaşık 3 veya 4 adet muz, 1 su bardağı Hindistan cevizi, üzeri için yeşil fıstık
 
Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştırarak kaynatıp, ocaktan indirin.
1–2 dakika sonra margarin ve vanilya ekleyip, mikserle yaklaşık 10 dakika (hızlı devirde) çırpın.
Islatılmış fırın tepsisine düzgünce yayın.
Bir gece soğuk bir yerde bekletin.
Ertesi gün 4×5 (adet) olacak şekilde kesip, her bir parçayı ele alıp arasına kesilmiş muz parçası koyarak iki taraf üst üste gelecek şekilde sarın.
Hindistan cevizine bulayıp üzerine yeşil fıstık serperek servis yapın.
Afiyet olsun.